Muzeu Historik  i  Vlorës
Telefon: 355 33 23543
Orari : 09.00 – 13.00 and 15.00 – 17.00

Muzeu i Pavarësise
Lagjia ‘Pavarësia” , Rruga “Sadik Zotaj “
Telefon : 355 33 29419

Muzeu Etnografik
Lagjia “ Hajro Cakërri”, Rruga “Ceno Sharra”
Telefon: 355 33 23514
Orari : 09.00 – 13.00 dhe 17.00 – 20.00. I mbyllur të djelave

*Keshtjella e Kanines ne fshatin me te njejtin emer, keshtjella e Porto Palermos, keshtjella e Ilias ne fshatin Vuno, dhe keshtjella e Himares ne fshatin Himare.
* Manastiri Santa Mary ne fshatin Zvernec.
* Kisha e Saint Minirit ne fshatin Qeparo, kisha Mesodhia dhe kisha e Saint Sotirit ne fshatin Vuno.
* Xhamia Muradie.